Kinderprogramma

Kinderprogramma

Jazz saai en voor oude mensen? Op zondag 1 september zeker niet! Dan is Jazz in het Dorp, het allerleukste gratis jazzfestival van Amstelveen, met een spetterend kinderprogramma voor kleine muziekliefhebbers. Sleep je (groot)ouders mee naar het zomerpopconcert van Dirk Scheele, geniet van swingende jazz voor kinderen door MrLuca óf leef je uit in de Rabo KidsCorner rondom de kerk op het Dorpsplein. Je hoeft je geen minuut te vervelen!


Dirk Scheele geeft een zomerpopconcert
Al 25 jaar treedt kinderpopheld Dirk Scheele op voor volle zalen. Om 14:00 uur opent hij het festival met een gratis zomerpopconcert op het Dorpsplein! Dirk neemt je mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals Hoge bergen verre landen, Vroem vroem, Een zonnebril en Springen als een dolfijn. We gaan zelfs dansen als een Spaanse danseres of rondlopen als een beer. En natuurlijk speelt hij ook verzoeknummers!


MrLuca – jazz voor kinderen
Vreemde Eenden is de tweede theatervoorstelling van MrLuca die leuk is voor kinderen - én hun ouders! Na het succes van Waarom? Daarom! gingen de jonge vaders van MrLuca aan de slag met het schrijven van nieuwe liedjes. Het resultaat: vijftien nieuwe jazzliedjes met gekke, spannende of vrolijke teksten over de belevenissen van Luca. Zie jij ook wolkdieren? Droom je wel eens van vliegen met een luchtballon? En waarom staat die kabouter zo alleen in de tuin?

Mr Luca speelt twee swingende voorstellingen (15:30 - 16:30 en 17:30 - 18:30) op het kinderpodium in de Rabo KidsCorner achter de kerk op het Dorpsplein.

Leef je uit in de Rabo KidsCorner!
In diezelfde Rabo KidsCorner kunnen de jonge festivalgangers zich de hele dag naar hartenlust uitleven. Kom springen op het springkussen, laat je schminken, ga op de foto met PinPin of geniet van een heerlijke suikerspin; je hoeft je geen moment te vervelen! Ook dit jaar is Rabobank Amstel en Vecht de trotse hoofdsponsor van het kinderprogramma:

Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht: “Het is mooi om te zien hoe kinderen onbevangen kunnen genieten van muziek. Gevoel voor muziek begint jong. Daarom zijn we blij om Jazz in het Dorp weer te kunnen steunen. In de Rabo Kidscorner staan prachtige activiteiten gepland, we hopen dat veel kinderen er een bezoekje brengen en wij hierdoor op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan hun muzikale ontwikkeling."

Praktisch
Jazz in het Dorp begint om 14:00 uur met het concert van Dirk Scheele op het Dorpsplein in Amstelveen. De Rabo KidsCorner is geopend van 15 uur tot 18:30 uur. De optredens van Dirk Scheele en MrLuca zijn gratis te bezoeken, voor de activiteiten in de KidsCorner kunnen kinderen een strippenkaart kopen voor 2 muntjes.

En naast een spetterend kinderprogramma kun je natuurlijk ook samen met je (groot) ouders genieten van de vele artiesten die de hele dag optreden op 11 verschillende podia in het Oude Dorp van Amtelveen!