9 september 2018: het Amstelveense festival dat je niet mag missen

9 september 2018: het Amstelveense festival dat je niet mag missen

9 september 2018: het Amstelveense festival dat je niet mag missen

18 juni, 2018 Nieuws Amstelveenz

Amstelveen - Op zondag 9 september 2018 vindt van 14:00 tot 21:00 de vijfde editie van Jazz in het Dorp plaats in het Oude Dorp van Amstelveen. Een lustrum, en dat wordt gevierd! Dit jaar zijn op zes podia álle denkbare jazzstijlen te horen en kan in het hele dorp weer worden genoten van heerlijke hapjes en drankjes.

Ook is er een daverend kinderprogramma met dit jaar niemand minder dan kinderheld Dirk Scheele. Het allerleukste festival van Amstelveen en omstreken is ook deze editie weer gratis toegankelijk.

Wat vooraf ging

Het begon in 2014. Ergens op een zonnig Amstelveens terras ontstond het wilde plan om een jazzfestival te organiseren. Een festival door Amstelveners, voor Amstelveners. Amper drie maanden later was het zover: de eerste editie van Jazz in het Dorp was een feit. En waar de organisatie jaar zelf hoopte op 800 bezoekers, werden dat er het eerste jaar al het tienvoudige. Het was direct duidelijk: Jazz in het Dorp moest een traditie worden. En zo geschiedde…

Vijf jaar later: de lustrumeditie

Dit jaar vinden zo’n 26 optredens plaats op zes verschillende podia in het dorp. Van klassieke jazz tot swingende soul, van funk tot Dixieland en TechnoJazz (want zelfs dát bestaat): op Jazz in het Dorp is het allemaal te horen. De line-up zal dit jaar een aantal klinkende namen bevatten (hou de vernieuwde website in de gaten!) maar ook veel jong, aanstormend jazztalent en Amstelveense artiesten voor een echte ‘couleur locale’. Het volledige programma wordt later deze zomer bekend gemaakt.

Eten en drinken

Jazz in het Dorp vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag na de zomervakantie: een perfect moment voor een reünie met vrienden en bekenden. Aan de inwendige mens wordt dan ook gedacht: door het hele dorp heen zijn heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen. Het volledige programma wordt de komende maanden bekend gemaakt. Hou de website www.jazzinhetdorp.nl in de gaten, maar kruis vooral 9 september 2018 alvast af in de agenda!

En oh ja...

De (100% vrijwillige) organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op de dag zelf of bij de opbouw en afbraak, en ook sponsoren die hun naam aan het evenement willen verbinden zijn va harte welkom! Op www.jazzinhetdorp.nl staat meer informatie en mailen kan natuurlijk ook naar info@jazzinhetdorp.nl!