Gemeente steunt doorstart Jazz in het Dorp!

Gemeente steunt doorstart Jazz in het Dorp!

Gemeente steunt doorstart Jazz in het Dorp!

14 december, 2022 Nieuws Jazz in het Dorp

Goed nieuws!

Goed nieuws! Gemeente Amstelveen wil Jazz in het Dorp behouden voor Amstelveen. Daarom gaat de gemeente, samen met de lokale horeca, Stichting Jazz in het Dorp ondersteunen. En daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee!

De stop in 2021
In 2021 kondigden we als Stichting Jazz in het Dorp aan na 7 jaar te stoppen. Het festival werd te groot om met een kleine vrijwillige organisatie te organiseren en versterking was niet te vinden. Ook werden de financiële risico’s (als buitenfestival is het gratis festival afhankelijk van het weer) te groot. De gemeente maakt nu extra geld vrij om deze financiële risico’s beter af te kunnen dekken en om verder te kunnen professionaliseren.

Festivaldirecteur Sander Mager van Stichting Jazz in het Dorp: “Wij zijn ontzettend blij met de steun van de gemeente en de horeca in het Oude Dorp. Nu kunnen we samen de schouders eronder zetten om weer een mooi festival te organiseren. Een belangrijke eerste stap is wel om ons kleine, vrijwillige organisatieteam uit te breiden. Daarvoor gaan we nu hard op zoek naar nieuw talent. Wie bij wil dragen aan de organisatie van het leukste festival van Amstelveen kan zich melden bij info@jazzinhetdorp.nl. En ook sponsoren – die onverminderd nodig blijven – nodigen we van harte uit om contact op te nemen”.

Echt Amstelveens
Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “Jazz in het Dorp is een heel gezellig en beeldbepalend evenement door en voor Amstelveners, dat echt ‘Amstelveen ademt’. Inwoners geven aan het een van de leukste evenementen in de stad te vinden. Op de eerste zondag na de zomervakantie is het bovendien een ideaal ontmoetingsmoment voor onze inwoners en muziekliefhebbers van buiten de stad.”

Wethouder Herbert Raat (Cultuur): “Jazz in het Dorp is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met cultuur en de culturele instellingen van Amstelveen. Verschillende culturele instellingen zoals P60, Museum Jan, Platform-C en de Muziekschool zullen ook weer betrokken worden. Het evenement laat bovendien zien wat ondernemers in het Oude Dorp te bieden hebben, brengt de inwoners van Amstelveen samen en is voor iedereen gratis toegankelijk.”

Het College van B en W gaat Jazz in het Dorp drie jaar lang ondersteunen en hoopt zo dat het een plek blijft waar gemeente, instellingen, ondernemers en bewoners samenkomen.