Gratis inbraakpreventiecheck voor inwoners Amstelveen

Gratis inbraakpreventiecheck voor inwoners Amstelveen

Gratis inbraakpreventiecheck voor inwoners Amstelveen

20 November, 2018 Nieuws Amstelveenz

Amstelveen – De kans dat Amstelveners slachtoffer worden van een inbraak neemt tot 90% af als een woning is beveiligd volgens het ‘Politie Keurmerk Veilig Wonen’. Gemeente Amstelveen stelt mede daarom inwoners in de gelegenheid gratis een inbraakpreventiecheck te laten uitvoeren.

Tijdens een huisbezoek inventariseert de preventie-adviseur samen met de bewoners het gebruikte hang- & sluitwerk. Daarnaast ontvangen zij tips en trucs over het tegengaan van insluiping, het gebruik van rookmelders en de zichtbaarheid en bereikbaarheid van ramen en deuren. De preventie-adviseur informeert mensen ook over de mogelijkheid om hang- & sluitwerk gesubsidieerd aan te schaffen.

Afspraak via gemeente

Een afspraak maken voor een huisbezoek met de preventie-adviseur van gemeente Amstelveen kan gemaakt worden via e-mail inbraakpreventie@amstelveen.nl of telefonisch 020-540 49 11. Kijk op de website van gemeente Amstelveen voor meer tips om inbrekers tegen te gaan.

Preventie

Tijdens de donkere maanden wordt er veel ingebroken in Amstelveen. Preventie blijkt de beste maatregel tegen woninginbraken. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.