Kom zondag naar Jazz in het Dorp!

Kom zondag naar Jazz in het Dorp!

Kom zondag naar Jazz in het Dorp!

8 september, 2017 Nieuws Amstelveenz

AMSTELVEEN - Aanstaande zondag 10 september 2017 trilt het Oude Dorp van Amstelveen weer op zijn grondvesten van de jazzbeats- en klanken: dan vindt de vierde editie van 'Jazz in het Dorp' plaats!

Het gratis (!) te bezoeken evenement presenteert zondag tal van klinkende namen als Mathilde Santing, Lorrèn en Sherry Dyanne op één van de zes buitenpodia. En natuurlijk zijn er ook op culinair gebied heerlijke hapjes en drankjes en kunnen ook kinderen hun lol op.

Sherry Dyanne.

Lokale helden
Dat Amstelveen geweldige jazzartiesten in de gelederen heeft, zal zondag blijken. Bijvoorbeeld met de Amstelveense zangeres Elsie Nouvel die jaar nieuwe CD ‘Lady of Wander’ ten gehore zal brengen. De band Muddy Grease is gevormd rond de Amstelveense jonge pianiste/toetseniste/componiste Hanna van Dijk en brengt heerlijke fusion Jazz. Francisca & Friends bracht eerder al in P60 haar swingende repertoire ten gehore. Ook Luca Gianquitto een Italiaanse gitarist en componist en eigenaar van de LG Guitar School in Amstelveen, treedt op samen met Winke Wagner & band.

Jong talent
Jazz in het Dorp wil jong talent een podium bieden. Daarom werkt zij nauw samen met het Conservatorium van Amsterdam en de Muziekschool Amstelveen. Eén podium zal worden bespeeld door de talenten van het Junior Jazz College van het Conservatorium. Daarnaast treden verschillende jonge winnaars van het Prinses Christina Concours op en schittert ook Big Time, het getalenteerde, jeugdige jazzensemble van de Muziekschool Amstelveen, op een van de podia.

Crossing Borders
In een internationale stad als Amstelveen mogen internationale artiesten natuurlijk niet ontbreken. Op het binnenpodium in het Museum Jan van der Togt speelt de Taiwanese pianist S'yo Fang samen met de Ghanese zangeres Priscilla Nokoe en op het Dorpsplein brengt het internationale gezelschap Naftule een swingende cocktail van blues, jazz, klezmer en Spaanse muziek. De band Samasa speelt funk en jazz met Indiase scat: hier proef je de jazzy sfeer van India.

Regionale en landelijke toppers
De organisatie heeft verschillende gevestigde namen uit de jazzwereld weten aan te trekken. De betoverende singer/songwritster Lorrèn zal, net als vorig jaar, het Dorpsplein weer in vervoering brengen. De internationaal doorgebroken jazz-zangeres Sherry Dyanne neemt bezoekers mee naar de dagen van Billie Holiday en nostalgische jazzclubs. Saxofoniste Suzanne Alt treedt op met verschillende gastartiesten.

Museum
In het Museum Jan van der Togt kan worden genoten van het pianospel van Tico Pierhagen & Jeroen van Helsdingen. En wie zin heeft om te dansen komt ook ruimschoots aan zijn trekken; op de tonen van het swingende kwintet van Michiel Stekelenburg, de aanstekelijke jazz, groove & dance van Moonglow of de eigenwijze jazz-funk van Power to the Pipo.

Het kwintet van Michiel Stekelenburg.

Mathilde Santing
Hoofdact dit jaar is Mathilde Santing. Als er één zangeres in Nederland is die het publiek kan raken met haar stem en muziek dan is zij het. Samen met haar muzikanten neemt Mathilde je mee met de verhalen van Joni Mitchell. De organisatie is er trots op dat zij dit jaar het festival zal afsluiten: mis het niet.

Kinderen
Speciaal voor kinderen is er een swingend kinderprogramma, dat om 13 uur begint met het muzikale theater van Samba Salad op het Dorpsplein. Meer hierover is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

Volledig programma
Het volledige programma en tijdsschema is te vinden op http://www.jazzinhetdorp.nl/programma-2017/ [KLIK HIER]
Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 10 september, van 13:00-21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. Nogmaals, de toegang is gratis!