Jazz in het Dorp dit jaar op 10 september

Jazz in het Dorp dit jaar op 10 september

Jazz in het Dorp dit jaar op 10 september

14 May, 2017 Nieuws Amstelveenz

AMSTELVEEN - Het populaire festival Jazz in het Dorp in het Oude Dorp van Amstelveen vindt dit jaar op zondag 10 september plaats.

Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het is de vierde editie van het jazzfestival: ook dit jaar zullen vanaf 6 buitenpodia de meest uiteenlopende jazzartiesten hun klanken door het dorp laten dansen. De lokale, dorpse horeca zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes en ook de allerkleinsten hoeven zich niet te vervelen: er komt weer een geweldig kinderprogramma.

Lokale helden en jong talent
Jong talent een podium bieden is één van de doelstellingen van Jazz in het Dorp. Dit jaar wordt dan ook extra ingezet op het programmeren van nieuwe, verrassende jazztalenten. De samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam is vorig jaar goed bevallen en wordt doorgezet en ook de Muziekschool van Amstelveen herbergt vele jonge, getalenteerde jazzmusici die zoveel mogelijk een plek krijgen op één van de zes podia.

Voor Amstelveners, door Amstelveners
Jazz in het Dorp is een festival door Amstelveners, voor Amstelveners. Dat is iets wat ook dit jaar niet zal veranderen.
Sander Mager, festivaldirecteur: “Eigenlijk maakt het niet uit of je nu wel of niet van jazz houdt, als je in Amstelveen woont moet Jazz in het Dorp dé plek zijn waar je het weekend na de zomervakantie naartoe gaat om bij te kletsen met je vrienden én te horen, zien, proeven en beleven hoe leuk Amstelveen is. Met de lokale horeca zijn we alweer druk bezig om te bedenken wat voor lekkere hapjes en drankjes we kunnen serveren en de mailbox staat vól met lokaal talent dat staat te trappelen om het podium te betreden: we hebben meer dan 100 aanmeldingen. Dat geeft energie!”

Onzeker
Enige tijd was het onzeker of Jazz in het Dorp in 2017 wel door zou gaan.
Mager: “We zijn met een klein, vrijwillig organisatieteam en dragen zelf alle financiële risico’s. Met een festival dat afhankelijk is van het weer is dat spannend. We willen geen commercieel, duur betaald festival worden, maar het moet wél leuk blijven. De groeiende logistieke operatie en (veiligheids)eisen brengen ieder jaar meer werk en grotere financiële risico’s met zich mee, dus we hebben even getwijfeld. Gelukkig hebben we net op tijd een aantal nieuwe, enthousiaste leden aan ons organisatiecomité kunnen toevoegen en omdat we er op vertrouwen dat we ook dit jaar op onze geweldige sponsoren en partners kunnen rekenen, gaan er weer vol voor!”

Vrijwilligers gezocht
Net zoals voorgaande jaren, zijn ook dit jaar vrijwilligers weer hard nodig, bijvoorbeeld om te helpen met de muntverkoop, de op- en afbouw van het terrein en het begeleiden van publiek en artiesten.
Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@jazzinhetdorp.nl!
Meer informatie over Jazz in het Dorp is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl, maar het laatste nieuws is ook te volgen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/jazzinhetdorp.