Persbericht: Jazz in het Dorp 2019

Persbericht: Jazz in het Dorp 2019

Persbericht: Jazz in het Dorp 2019

1 July, 2019 Nieuws Jazz in het Dorp
Zondag 1 september kan in de agenda alvast rood worden omcirkeld: dan vindt tussen 14:00 en 21:00 uur de zesde editie van Jazz in het Dorp plaats in het Oude Dorp van Amstelveen. Vorig jaar trok het festival ruim 12.000 bezoekers en ook dit jaar belooft Jazz in het Dorp weer een swingende en beregezellige dag te worden voor heel Amstelveen. En de toegang? Die is nog steeds gratis!

Swingen op 3 verschillende plaza’s
Ook deze zesde editie kunnen bezoekers van 0 tot 100(+) in het hele dorp genieten van alle denkbare jazzstijlen. Dit jaar worden drie verschillende muziekpleinen ingericht die ieder een eigen muziekstijl en sfeer hebben.

Op het Swing Plaza, kun je terecht voor heerlijke dansbare jazz en soul. Ook Museum Jan van der Togt opent hier zijn deuren voor betoverende luistermuziek. Het World Plaza biedt muziek van over de hele wereld. Van Afrikaanse invloeden tot latin, maar ook blues en americana: travel the world! Op het BeyondJazz Plaza hoor je alles dat een stapje verder gaat dan traditionele jazz. Future jazz, funk & soul, fusion en new generation, het dak gaat eraf! Naast op de 3 pleinen spelen ook op andere kleine podia de hele dag door bandjes zodat je er zeker van kunt zijn dat je óveral van muziek kunt genieten.Indrukwekkende line-up met Shirma Rouse
Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. Wel licht de organisatie alvast een tipje van de sluier op:

Jurgen van der Heiden, programmeur: “Ook dit jaar hebben we weer gezocht naar een mooie mix van stijlen, aanstormend talent en gevestigde namen – en dat is gelukt! De volledige line-up houden we nog even geheim, maar we zijn er ontzettend trots op dat niemand minder dan Shirma Rouse samen met de 18 koppige Dutch Concert Big Band dit jaar een spetterende slotact gaat verzorgen. En om het feest compleet te maken zullen een aantal artiesten die overdag optreden haar ‘s avonds vergezellen op het podium, het wordt een waar spektakel!”


Voor de kleintjes: Dirk Scheele!
Voor de allerkleinste jazzliefhebbers komt er dit jaar weer een geweldig kinderprogramma rondom de kerk. Het optreden van Dirk Scheele was vorig jaar zo’n succes en ook Dirk zelf vond het zó gezellig dat hij ook dit jaar Jazz in het Dorp zal openen.

Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 1 september, van 14:00 tot 21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis!