Over ons

Over ons

De eerste editie van Jazz in het Dorp vond plaats in 2013. Wat begon als een wild plan van een paar vrienden op een zonovergoten terrasje, eindigde twee maanden later in een jazzfestival waar onverwacht (er was gerekend op een man of 800) ruim 7000 Amstelveners op afkwamen.

“Een eclatant succes”, “waanzinnig goed”, kopten de (lokale) media. Het was al snel duidelijk: dit smaakte naar meer. De afgelopen 5 jaar is Jazz in het Dorp van ‘zomaar een leuk idee van een paar vrienden’ uitgegroeid tot een jazzfestival van naam in de regio. Een swingend en beregezellig jazzfestival waar ieder jaar duizenden bezoekers op af komen. De plek bovendien waar Amstelveners na de zomervakantie bij elkaar komen om bij te praten – want Jazz in het Dorp wordt traditiegetrouw ieder jaar in het eerste weekend na de zomervakantie gehouden.

Onze missie

Jazz in het Dorp wil iedereen, van jong tot oud, jazzliefhebber of niet, kennis laten maken met de veelzijdigheid van Jazz en de gezelligheid van het Oude Dorp van Amstelveen. Van de jonge winnaars van het Prinses Christina concours tot gevestigde namen als Lorrèn en Mathilde Santing en van lokale Amstelveense talenten tot internationale bands en gezelschappen: Jazz in het Dorp biedt het allemaal.

In het bijzonder willen wij jong, aanstormen jazztalent een podium bieden Daarom werken wij nauw samen met het Conservatorium van Amsterdam en de Muziekschool Amstelveen. Maar ondanks dat we het festival ieder jaar weer een beetje beter willen maken, blijft één ding onverminderd hetzelfde: het is een festival door Amstelveners, voor Amstelveners. Want die paar vrienden waar het mee begon? Die vormen nog steeds een belangrijke drijvende kracht achter het festival.

De (vrijwillige) organisatie

Jazz in het Dorp is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Noch het stichtingsbestuur, noch het organisatieteam ontvangt een vergoeding. De opbrengst komt 100% ten goede aan het festival zelf.

Organisatieteam 

Sander Mager – Festivaldirecteur 

Patricia Colly – Productie

Kees Koot – Coördinator Financiën

Tom Bleker – Coördinator Sponsoring

Wil Koot- Coördinator Logistiek

Geertje Visser – Coördinator Marketing & Communicatie

Gert-Jan Slump - Programmering

Joost Boogerd – Coördinator Vrijwilligers

Jeroen Franken – Social media

Stichting Jazz in het Dorp

Jazz in het Dorp wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de gelijknamige Stichting (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 61170119).

Bestuur

Sander Mager – Voorzitter Stichtingsbestuur

Tom Bleker – Secretaris Stichtingsbestuur